HÖST & UPPTAGNINGAR

18 oktober 2022

Efter en varm och skön sommar är nu hösten här och vi är i full gång med upptagningar och service. Ett par önskemål och tips från oss på Karlsro och Arkösunds Marin i upptagningstider: 
- Skicka gärna ett mail eller ring oss innan ni kör in båten. Då har vi bättre koll på hur många båtar som är på gång in, och vid behov kan vi även anvisa specifika platser. Vi kan även skapa en arbetsorder så allt är klart redan innan ni kommer in!  

-Lägg ej till vid platser markerade med "Förtöjning förbjuden". Dessa platser ska lämnas tomma för att hålla fritt för kran eller båtar i kommersiell drift. 

-Lägg ihop båtarna tätt! Max 0,5-1 meter mellan båtarna. Det går bra att lägga till utanpå en annan båt också, om man fendrar av ordentligt. 

-Glöm inte att lägga nycklar på anvisad plats eller komma in med dom i kundmottagningen nästkommande vardag! 

-Njut av hösten på sjön! Men tänk på att vädret kan slå om snabbt. Ha med vattentätt mobilfodral, ett extra ombyte, något varmt att dricka och gärna proviant! Glöm inte att berätta för nära och kära var du/ni planerar att resa. 

-Service av motor? Boka gärna det redan nu i höst! Då kan vi se om något är trasigt och behöver åtgärdas redan nu. Då vet du att båten är redo för kommande vår! Skulle det dessutom vara vatten i drevet eller kondens i motoroljan på din utombordare så mår båda bra av oljebyte (och provtryckning/reparation när det gäller drevet såklart!) innan vinteruppställning.  

-Vintersäkra båten! Står den ute - töm alla fack, torka ur noga och städa väl. Lämna inte kvar mat etc, och plocka ur textilier så gott det går. Töm färskvattensystem och konservera toaletten med exv Vake Antifrostvätska. Slutligen - konservera din inombordsmotor med glykol (glöm inte att samla upp på våren innan sjösättning!) eller antifrostvätska - noggrannt - för att slippa kostsamma reparationer! Är du osäker? Fråga oss! 

Bildkälla: unsplash.com